Za crkn't
 
Mladinska predstava.

Bolezen jih je zbrala na istem mestu. Vsak ima svojo zgodbo in vsak se na svoj način bori s svojo boleznijo in svojimi demoni. Vendar jim je skupaj precej lažje.

BESEDA REŽISERJA

Z mladinsko skupino smo se tokrat lotili razbijanja enega najbolj trdovratnih tabujev v naši na hedonizmu temelječi družbi, kjer so vprašanja o bolezni in smrti izrinjena na rob našega zavedan- ja. Ko dobiš diagnozo rak, se ti svet podre in zgraditi ga moraš na novo. Bolj kot z odgovori smo se ukvarjali z vprašanji. Kajti odgovore o življenju si mora poiskati vsak sam.

Avtor in režija: Janez Remškar, grafična podoba: Eva Povirk, foto: Eva Povirk, leto uprizoritve: 2023.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Stari ko zemlja, kakšnih 45
 
Pozdravljeni. Smo KD Janez Jalen. Povprečna starost naših članov je ... No, ne bi o tem. Ker nas je kar nekaj starih kot zemlja, oziroma starejših od nje in preden začnemo pozabljati tekst, rekvizite in zakaj sploh stojimo na odru, smo se odločili, da odigramo predstavo, ki se ukvarja s tematiko demence in starosti nasploh. Pravijo, da demenca ni nič strašnega. Vsak dan najdeš ali pa izveš kaj novega. Nekdo, ki živi, oziroma je živel z dementno osebo, se s tem ne bi strinjal. Udobno se namestite, vzemite kakšno tabletko za izboljšanje spomina in si oglejte predstavo. Če vam ne bo všeč, jo boste pa itak pozabili.

BESEDA REŽISERJA

Farmacevtska industrija je pripravljena za lasten profit ugonobiti ta svet! Doslej se je vlagalo v zdravila proti impotenci 100 x več sredstev kot za zdravljenje demence! A v naši igri smo s pomočjo tv oglasov prišli do idealne rešitve! Kakšne? Vsem starčkom, ki živijo preko lastne in družbene ekonomske zmožnosti, zagotoviti dostojno smrt! Zato vsi pretirano stari uživajte RIANOL!

Avtorica: Tamsin Oglesby, prevod: Srečko Fišer, režija in priredba: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2023.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Fantastičnih 7
 
Mladinska predstava.

Ko se na enem mestu zbere sedem najstnikov s supermočmi, bi pričakovali, da bodo prišli do izraza njihovi fantastični talenti, ne pa njihovi super problemi.

Ob fascinaciji današjega sveta s super junaki smo tudi v našem kulturnem društvu pristavili svoj lonček.

Avtor in režija: Janez Remškar, grafična podoba: Eva in Andreja A. Povirk, foto: Eva Povirk, leto uprizoritve: 2022.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Svetniki
 
Sumljivi posli oseb od katerih se to ne bi pričakovalo, saj naj bi bilo njihovo življenje in početje svetel zgled za vse ostale Navadne smrtnike. Kako priročna tema in početje, ki je še kako aktualno tudi v današnjem času. Predstava bi imela v sodobnem jeziku naslov: Kosti-poslovna priložnost.

Vsakdo ima svoj prav. Svoja prepričanja, načela, ideale. Nekateri se jih trdno in nepopustljivo oklepajo ne glede na posledice, drugi so bolj pragmatični in si jih sprotno prilagajajo. Razlog za drugo izbiro skoraj vedno tiči v trenutnem ugodju in/ali koristi. Najbrž ni nihče tak svetnik, da tega ni že kdaj storil. Med ideali in koristjo pa pogosto zazeva širok, globok in usoden prepad. In vanj po navadi - žal - zdrsnejo ideali, iz brezna pa odmeva, da cilj baje posvečuje sredstva. Potem odmeva vedno glasneje in pogosteje, sredstva pa so vedno bolj kočljiva ... Kaj pa, če lahko cilj dosežemo samo in edino s sredstvi, ki so popolnoma nasprotna našemu prepričanju in tako skrajna, da ne morejo "posvetiti" še tako zveličavnega cilja? Bomo vztrajali dalje v svojem prepričanju, četudi se v njegovem imenu blagoslovljena voda počasi, a vztrajno spreminja v jedko kislino?

Avtor: Michael Hollinger, režija: Jaša Jamnik, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2022.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Kako uničiti Božič
 
Mladinska božična predstava v času epidemije koronavirusa.Avtor: Flora Drobnič, mentor: Janez Remškar, leto uprizoritve: 2021.
 
 
Pokovka
 
Bruce Delamitri živi zvezdniško življenje hollywoodskega filmskega režiserja. Na dan podelitve oskarjev se mu še sanja ne, kako se mu bo življenje z oskarjem v roki obrnilo na glavo. V njegovo vilo vstopi neprepoznaven par, ki naj bi se navduševal nad filmi nagrajenca. S podelitve oskarjev Bruce v hišo pripelje playboyevo zajčico, s katero se jima še sanja ne, da bosta vstopila v središče napetega dogajanja. Kmalu se v dogajanje vključita bivša ali še vedno sedanja žena ter njuna hčerka. Na vse skupaj posumi producent Karl, ki se prvi hitro na dober ali slab način reši iz te preklete hiše.

Finalna predstava 59. Linhartovega srečanja 2021.

Avtor: Ben Elton, režija: Jaša Jamnik, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2020.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Arzenik in stare čipke
 
"Teater, teater bo po moje obstajal še leto, največ dve!" reče Abby! Gospod Harper pa pristavi: "Skrbi me za Mortimerja. To njegovo zanimanje za teater. Gledališki kritik je nenehoma izpostavljen teatru in nekateri se začnejo zanimat zanj!" Mortimer je namreč gledališki kritik, ki gledališče dobesedno sovraži. Kot reče Abby: "On o gledališču piše grozne stvari." Koliko resnic o odnosu oblasti do umetnosti, že v uvodu v to imenitno igro. In gledališki kritik, ki naj bi bil koristen, uporabni del organizma, ki mu rečemo teater, gledališče sovraži.

Finalna predstava 58. Linhartovega srečanja 2019.
Posebno priznanje za žensko vlogo Anka Eržen.

Avtor: J. Kesselring, režija: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2019.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Dogodek v mestu Gogi
 
Mladinska predstava.

Skoraj 70 let je že od Grumove stvaritve kanonskega dramskega besedila Dogodek v mestu Gogi in še danes to misteriozno ter pokvarjeno mesto išče svojo objektivizacijo. Mnogo predlogov je že padlo, mnogo izpadlo. Je Goga Ljubljana? Novo mesto? Kranj? Ali pa kar vsako slovensko, če ne celo svetovno mesto.

Avtor: Slavko Grum, režija: Benjamin Zajc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Petra Povirk, leto uprizoritve: 2018.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Prevare
 
Stari, obubožani vdovec Giovanni Trapattoni bi rad oddal svojo hčerko Monico Bellucci Trapattoni, vendar nima za burek … no, za doto. Nekako se pogodi z drugim starcem – pohotnim Carlom Ancelottijem, da bo hčerka prišla v zakon s praznimi žepi. … Hura! … Vendar hčerka nebi starca vzela, saj bo ob njem s'rotica redkokdaj vesela – ona bi se poročila z mladim, postavnim sanjačem in ljubiteljskim pesnikom Francescom Tottijem, ki pa je do ušesnega masla zaljubljen v prelestno Gianno Naninni Ancelotti, kateri pa se srce vname za Pierluigia Collino, ki je v resnici ženska – preoblečena Monica Bellucci Trapattoni, ki ima skrito željo – poročiti se z … aaaaa!!! … cela zmešnjava!

Finalna predstava 57. Linhartovega srečanja 2018.
Matiček za moško vlogo Jure Rajšp za dvojno vlogo.

Avtorica: Jera Ivanc, režija: Gorazd Žilavec, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2018.

Klikni tukaj za ogled prispevka iz 57. Linhartovega srečanja.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Dejva se dol
 
Mladinska predstava.

Najstnica Nina živi v napol svetu. Ima samo pol staršev, pol sestro in pol fanta, da pa bi bila nesreča še večja ji na nosu raste velik mozolj. Vendar se ji življenje kmalu postavi na glavo tako, da se ji mozolj ne zdi več ravno resen problem.

Predstava na humoren način govori o odraščanju v sedanjem času. V času brez nekih trdnih vrednot, kjer je že samo življenje precej negotovo, toliko bolj negotovo pa je tudi odraščanje.

Avtor in režija: Janez Remškar, grafična podoba: Eva in Andreja A. Povirk, foto: Petra Povirk, leto uprizoritve: 2017.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Govorice
 
Na zabavo ob deseti obletnici poroke Charlieja Brocka in njegove žene Myre so v razkošno vilo v newyorškem predmestju povabljeni štirje ugledni pari. Tam se že od prihoda prvih gostov dogajajo čudne stvari, zato želi vsak po svoje prikriti dano situacijo.Ker gre za ugledne in premožne meščane, je nujno, da nenavadni dogodki v hiši ne pricurljajo v javnost ali ne pridejo na uho policiji. A policija seveda pride in naleti na eno veliko zmešnjavo govoric.

En se udari v nos, drugi se zabode z vilicami, beemve od tretjega je razbit v prometni nesreči, gostitelj pelje psa na sprehod s kratkimi nogami in gre spat, gostiteljica pelje svojega očeta z zlomljenim kolkom v bolnico v Kaliforniji. Kaj je res in kaj ne? Da obdržiš ugled v družbi, moraš kdaj kako stvar prilagoditi.

Avtor: Neil Simon, prevod in priredba: Tina Mahkota, režija: Nina Šorak, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Tanja Ristić, leto uprizoritve: 2017.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Goli pianist
 
Predstavljajte si, da vsi vejo, kje živite.
Predstavljajte si, da vsi vejo, da lahko kadarkoli pridejo na obisk.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kdo ste.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj potrebujete.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kako se morate oblačiti.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj si želite jesti.
Predstavljajte si, da vsi vejo, da ste poročeni, samo vi ne.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj mislite.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj vam paše.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kako razmišljajte.
Predstavljajte si, da vsi vejo, kaj želite.
Predstavljajte si, da vsi vejo vse bolje od vas.
Predstavljajte si, da vsi poznajo vse vaše skrivnosti.

Predstavljajte si, da so ti ljudje vaši sosedje!
Predstavljajte si, da si ne predstavljate, ampak je vse to res!

Avtor: Matjaž Zupančič, režija: Jernej Kobal, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Tanja Ristić, leto uprizoritve: 2016.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Hop v pravljico
 
Otroška predstava.

To je zgodba o Tinčku, ki si noče umivati rok. Ponj pride čarovnica iz pravljice o Janku in Metki. Popelje ga v pravljični svet, kjer se sreča z junaki iz Rdeče kapice in Sneguljčice. Z zvijačami se spretno reši in se vrne v resnični svet varnega doma.

Avtor: Tomaž Lapajne Dekleva, režija: Urška Bačar, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2015.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Kurbe
 
Otok. Vojna. Plesalke.

Na otoku sredi jadranskega morja proti koncu vojne se iz oči v oči z vojaško strategijo in svojim jazom spopadejo plesalke. Zmedo in nepoznavanje vojaških postopkov, preglasita iznajdljivost ter odločnost plesalk. Ni dileme, ko je potrebno ubraniti domovino in čast.

Toda čigavo?

Kaj pa danes? Ali bi za nas veljal stavek "Ko je vojna je vojna za vse!"?

Prepustite se zgodbi in našim odličnim "plesalkam" ter tako svoji duši in razumu pustite prosto pot ...

Avtor: Feđa Šehović, režija: Jaša Jamnik, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Jasna Plestenjak, leto uprizoritve: 2015.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Afera: Pouhn kufr
 
V času, ko svet in našo državo pretresajo raznorazne afere, ki nam že pošteno načenjajo živce, smo v KD Janez Jalen prišli na sled aferi vseh afer:Aferi pouhn kufr. Vse podrobnosti o tej aferi, ki se je zgodila v Sloveniji, je popisal „privatni detektiv“ Iztok Lovrić. Njegove zapiske so našli specialni agenti KD Janez Jalen in jih v trenutku dešifrirali. Presenečeni smo bili nad vsebino teh zapiskov, zato smo se odločili, da vse te podatke posredujemo javnosti. Samo kako??? Ker televizijo in tiskane medije obvladuje politika“un, ta mal ta siv, pa un ta plešast“, smo se odločili, da bomo celotno zgodbo povedali na gledališkem odru. To!!! Ideja stoletja!!! Javnosti lahko tako brez cenzure pokažemo, kaj se je dogajalo v znanem ljubljanskem parku in za debelimi zidovi varnostnih agencij. Agenti KD Janez Jalen smo se naučili osnov gledališke igre, kjer nam je izdatno pomagal še en specialni agent: Gojmir Lešnjak Gojc.

Angažirali smo vse agente in agentke, ki so bili na razpolago, ter pripravili gledališko igro. Organizacija je bila na višku. Mislim, da bi se od nas lahko tudi mafija kaj naučila. Skratka, pred vami je razkritje afere, ki bo še dolgo burila vrhove slovenske politike.

Da pa dogajanje ne bi bilo sumljivo, smo celotno zadevo prikrili s poročanjem naše TV ekipe o vstopu Republike Hrvaške v EU.

STROGO ZAUPNO!

Ste kdaj razmišljali kdo nas nadzira in koliko? KDO SO TI LJUDJE? Koliko tajnih služb je pri nas in v svetu! Kaj se agenti pogovarjajo med seboj. Se poznajo tudi z agenti tujih tajnih služb? Kaj je njihova naloga in komu služijo? Bi lahko prav te službe onemogočile vstop naših sosedov v evropske povezave? Od kod novinarjem vsi tajni podatki? In kaj imajo opraviti z vsem tem kralji ulice?

Če ne poznate odgovorov si morate nujno ogledati predstavo AFERA: POUHN KUFR S KOMENTARJEM, kjer boste dobili obilo odgovorov na ta vprašanja!

Avtor: Iztok Lovrić, režija: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2014.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Kje si Uršika zala
 
Otroška predstava.

Od nekdaj lepe so Ljubljanke slovele, al' lepše od Urške bilo ni nobene ...
... vrtinec so vid'li čolnarji dereč, al' Uršike videl nobeden ni več ...
Povodni mož jo je odpeljal v podvodni svet reke Ljubljanice.
Tam pa so se začele dogajati čudne reči ...

Avtorica: Vika Šuštar, režija: Urška Bačar, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2013.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Ana Migrena
 
Zagotovo se sprašujete, kaj za vraga je to Ana Migrena? Prvič slišim za to gledališko igro. Da vam prihranimo iskanje podatkov po spletu, vam bomo na kratko orisali dogajanje v tej telenoveli. Da, prav ste prebrali. Ana Migrena je neke vrste parodija na "žajfaste" nadaljevanke. V tej igri se dogaja vse, kar krasi najboljše telenovele. Ne verjamete? Pa poglejmo ...

Nesramno bogat poslovnež (ne posebno bister), ki ga zanima le večanje bogastva in ženska krila, živi v svoji "haciendi" z ženo, katera seveda uživa blaginjo, ki ji je na voljo. Je gospodarica hiše, ki mora imeti vse pod nadzorom. Tudi služabnika, ki je seveda lep in seksapilen in nadomešča moža gospodarice v njenih mokrih in šibkih trenutkih. Ker družina brez otrok ni družina, potrebujemo še otroke. Imamo jih oz. imamo ga - sina edinca! Seveda je, kot večina otrok bogatih staršev, razvajen. Ko pripelje domov zaročenko, ki seveda materi ni všeč, očetu pa ravno nasprotno, že slutimo, da lahko pride do zapleta. Ko pa gospodar zaposli še služkinjo in se do nje obnaša kot spolno obseden zajec, ter se v njo zaljubi še sinček, pa se zadeva rahlo zaplete.

Tako, v grobem smo orisali kaj se dogaja v naši nadeljevanki Ana Migrena. Smo pritegnili vaše zanimanje? Še ne? No potem pa ne bo odveč, če vam zaupamo, da je tekst spisal Andrej Rozman - Roza, režijsko pa ga je nadgradil Gojmir Lešnjak - Gojc. A? To pa je že druga pesem!

P.S. Če vas ne bo razvedrila Ana Migrena, imamo v ognju še eno železo. REKLAME! Če pa tudi to ne bo zadostovalo, vam ni pomoči in vas lahko razvedri le še tretji program RTV SLO.

Avtor: Andrej Rozman - Roza, režija: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2013.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Sneguljčica
 
Otroška predstava.

Sneguljčica, nam dobro poznana, tokrat malo drugače kot smo vajeni. Koliko palčkov bo spoznala? Sedem? Bo zrcalo izdalo skrivnost svoji kraljici? Morda pa princu tokrat ne bo uspelo rešiti Sneguljčice. Na ta in še mnoga druga vprašanja boste dobili odgovore, ko bo zgodba izpeta ...

Avtorica: Olga Paušič, režija: Urška Bačar, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2012.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Malomeščanska svatba
 
Predstavljajte si poroko, na kateri gre vse narobe: gostje so pikolovski in zoprni; najboljši prijatelji se izkažejo za hinavske opravljivce; doma narejeno pohištvo, ponos mladoporočencev, začne sredi pogostitve razpadati. Najhuje pa je, ko priplavajo na površino stari grehi. Izkaže se, da imata tako ženin kot nevesta na vesti žgečkljive avanturice iz preteklosti, ki niso v čast njuni "nedolžni" ljubezni in "deviški" zakonski zvezi. To se pozna tudi na nevestinem (pre)hitro rastočem trebuhu.
Z razpadom svatbe tako spremljamo tudi razpad fasade malomeščanstva. Vsa moralnost, uglajenost in svetovljanstvo svatov se izkažejo za lažne. Kot njihova osrednja življenjska motivacija pa se izkristalizirata sosedska zavist in spolna sla.

Avtor: Bertolt Brecht, režija: Jaka Andrej Vojevec, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2012.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Narava spregovori
 
Otroška predstava.

Narava je že spregovorila, govori nam kar že nekaj časa, prosi, moleduje, roti, ... Smo postali kaj boljši, odgovornejši, prijaznejši do nje? Igra je primerna za vse otroke in zagotovo tudi odrasle, saj sporoča, da je prihodnost našega planeta odvisna od nas samih.

Avtorici: Darja Brezovar in Anka Zupančič, režija: Urška Bačar, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2011.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Sen kresne noči
 
Ljubezen je slepa In čarobna; minljiva, nerazumna in božanska; bojevita, kruta in živalska. Sploh ponoči in še posebej na kresno noč! Zjutraj, ko čarovnija mine in opoj popusti, pa se ponavadi vse zdi le še SEN.

Avtor: W. Shakespeare, režija: Dejan Spasić, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2011.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Jurček in storžek
 
Otroška predstava.

Jurček in storžek, prijatelja, sta se pod smreko v gozdu našla. Rada oba bi Ciklamo izbrala, rada oba bi z njo zaplesala. Ali vrtel se bo Storžek - zaspan? Ali z njo plesal bo Jurček - goban? Koga bo zala Ciklama izbrala? S kom bo ta rožica danes plesala ...

Avtor: Dim Zupan, režija: Urška Bačar, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2010.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Plešasta pevka
 
Plešasta pevka velja za kardinalno besedilo t.i. dramatike absurda. Sam avtor jo je označil za antidramo in na prvi pogled bralec ali gledalec res ne ve kaj naj si misli o njej. V tipičnem 'angleškem' stanovanju spoznamo meščanski par srednjih let s služkinjo, ki ga najprej obiše drug meščanski par, nato pa še lokalni poveljnik gasilcev, star družinski prijatelj, kot povejo sami. In te osebe se potem zvečine samo pogovarjajo o raznih nesmiselnih rečeh, si pripovedujejo zgodbice, opravljajo sorodnike in tako naprej. Razen tega se v drami ne zgodi tako rekoč nič. A natančnejša analiza razkrije, da se pod plaščem nesmisla pravzaprav skriva ostra kritika praznega snobovskega življenja novodobnih meščanov, ki si skušajo zapolniti življenja s samovšečnim čvekanjem, puhlicami, igricami, obredi, itd.

Avtor: E. Ionesco, režija: Jaka Andrej Vojevec, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2010.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
60 let društva
 
Slavnostna akademija ob 60-letnici društva.

Avtor: KD Janez Jalen, foto: KD Janez Jalen, leto: 2009.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Bi ne bi
 
Zgodba se dogaja v manjšem mestu, kjer se vsi med seboj poznajo. Tukaj živijo, delajo, umirajo. Mi pa smo ujeli samo del te zgodbe. Kakor da smo jih s kamero presenetili sredi življenja, sredi spletanja odnosov in razpletanja zakonskih vezi. Kljub temu da so dejavni in si močno želijo uresničiti lastna hrepenenja, v sebi vendarle ne najdejo dovolj moči, da bi to tudi storili. ALI PA ..., tako se vsaj zdi, da si preprosto ne dovolijo biti srečni, ali pa konec koncev, biti ljubljeni. O tem, kakšno je bilo ali šele bo njihovo življenje, pa se odločajo osrednji akterji. Ker je v gledališču vse mogoče, imajo na razpolago celo "več življenj" ali več možnosti.

Avtorja: A. Ayckbourn in Alain Resnais, režija: Simona Ješelnik in KD Janez Jalen, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2009.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Pridi gola na večerjo
 
Pridi gola na večerjo je situacijska komedija, ki govori o pristnih, namišljenih, zlaganih, željenih, prikritih in še kakšnih odnosih med poročenim parom, ki ima vsak svojega ljubimca oziroma ljubico. En sam telefonski klic, ki ga pomotoma prevzame Jacqueline, podere vse načrte in cel vikend obrne na glavo njenemu možu Bernardu, ki je pričakoval, da bo žena pri mami, sam pa bo ta čas na vikendu praznoval z ljubico Suzenne njen rojstni dan. Še sreča, da si je priskrbel alibi - družinskega prijatelja Roberta, ki pa je ob enem tudi Jacquelinin ljubimec, za kar Bernard seveda ne ve. Vsi skrbno načrtujejo situacije v svoj prid. Tako pristane nič hudega sluteča kuharica Suzette v različnih vlogah, ki jim ne sledi niti njen mož George. Splet okoliščin povzroči "igro družin", kdo je s kom - resnično, začasno, zares?

Avtor: Marc Camoletti, režija: Simona Ješelnik, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Mojcej F. Štigl, KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2008.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Stevardesa
 
Kljub svojemu naslovu nam Jesihova igra ne prikazuje dogodivščin pod oblaki, ampak povsem običajne, vsakdanje, prizemljene dogodke, ki se lahko pripetijo vsakomur. Zgodba govori o mladem paru, ki se na novo priseli v stanovanjski blok, kar pri sosedih zbudi nemalo zanimanja, radovednosti in razburjenja. Skozi njihove pogovore odkrivamo, kakšna sta nova sostanovalca in kaj si mislijo o njiju. S tem pa pravzaprav izvemo več o tem, kakšni so oni sami in njihovi pogledi na svet.

Avtor: Milan Jesih, režija: Jaka Andrej Vojevec, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: J.E., KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2007.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Klinika Kozarcky
 
No, pa "zašpilimo" eno po turbo-narodno. "Turbo" modi se z letošnjo prestavo priključuje tudi KD Janez Jalen. Razne "turbonaprave" so že dolgo v modi. Trenutno pa v podalpskem raju razsaja viroza "turbofolk" glasbe. Pri turbofolku se na vso "turbo" moč opeva ključne motive iz zakladnice narodne glasbe, kot so vasovanja, valjanja po senikih in gasilske brizgalne. Tudi sami bomo s predstavo, ki jo boste v kratkem videli, prikazali del do konca navitega folklornega izročila našega naroda, dodali pa mu bomo, kot se tudi za tubofolk spodobi, primeren vbrizg sodobnosti. Ker pa je termin "turbofolk" že zaseden, smo si bili prisiljeni za svoje gledališko početje izbrati drugo ime. Naj bo torej "turbonarodna" predstava. Žizen-šizen!

In ne pozabite: "Povratek je isto kot prihod, sam da je v rikvercu."

Avtor: Dušan Jovanović, režija: Gregor Perko, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2006.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
55 let društva
 
Proslava ob 55-letnici društva in otvoritvi prizidka.

Avtor: KD Janez Jalen, foto: KD Janez Jalen, leto: 2006.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...
 
 
Kralj Ubu
 
Divja in groteskna satirična farsa Kralj Ubu prikazuje vzpon in padec pohlepnega, omejenega, prostaškega, strahopetnega in krutega očeta Ubuja, ki se mu za nekaj časa uspe polastiti kraljevskega trona. Dogajanje je sicer postavljeno na Poljsko, vendar pa za samo razumevanje predstave dejanski kraj in čas sploh nista pomembna. V očetu Ubuju brez težav prepoznamo samopasnega samodržca, v katerem najbolj pritlehni nagibi povsem prevladajo nad načeli. V ne tako daljni zgodovini brez težav najdemo preštevilne primere.

Avtor: Alfred Jarry, prevod: Aleš Berger, režija: Gregor Perko, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Šenveter, FDJ, leto uprizoritve: 2005.
 
Klikni tukaj za ogled slik ...