Ana Migrena
 
Zagotovo se sprašujete, kaj za vraga je to Ana Migrena? Prvič slišim za to gledališko igro. Da vam prihranimo iskanje podatkov po spletu, vam bomo na kratko orisali dogajanje v tej telenoveli. Da, prav ste prebrali. Ana Migrena je neke vrste parodija na "žajfaste" nadaljevanke. V tej igri se dogaja vse, kar krasi najboljše telenovele. Ne verjamete? Pa poglejmo ...

Nesramno bogat poslovnež (ne posebno bister), ki ga zanima le večanje bogastva in ženska krila, živi v svoji "haciendi" z ženo, katera seveda uživa blaginjo, ki ji je na voljo. Je gospodarica hiše, ki mora imeti vse pod nadzorom. Tudi služabnika, ki je seveda lep in seksapilen in nadomešča moža gospodarice v njenih mokrih in šibkih trenutkih. Ker družina brez otrok ni družina, potrebujemo še otroke. Imamo jih oz. imamo ga - sina edinca! Seveda je, kot večina otrok bogatih staršev, razvajen. Ko pripelje domov zaročenko, ki seveda materi ni všeč, očetu pa ravno nasprotno, že slutimo, da lahko pride do zapleta. Ko pa gospodar zaposli še služkinjo in se do nje obnaša kot spolno obseden zajec, ter se v njo zaljubi še sinček, pa se zadeva rahlo zaplete.

Tako, v grobem smo orisali kaj se dogaja v naši nadeljevanki Ana Migrena. Smo pritegnili vaše zanimanje? Še ne? No potem pa ne bo odveč, če vam zaupamo, da je tekst spisal Andrej Rozman - Roza, režijsko pa ga je nadgradil Gojmir Lešnjak - Gojc. A? To pa je že druga pesem!

P.S. Če vas ne bo razvedrila Ana Migrena, imamo v ognju še eno železo. REKLAME! Če pa tudi to ne bo zadostovalo, vam ni pomoči in vas lahko razvedri le še tretji program RTV SLO.

Avtor: Andrej Rozman - Roza, režija: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2013.
Gledališki list (prva stran)
Gledališki list (druga stran)
 
 
 
 
 
Nazaj ...