Afera: Pouhn kufr
 
V času, ko svet in našo državo pretresajo raznorazne afere, ki nam že pošteno načenjajo živce, smo v KD Janez Jalen prišli na sled aferi vseh afer:Aferi pouhn kufr. Vse podrobnosti o tej aferi, ki se je zgodila v Sloveniji, je popisal „privatni detektiv“ Iztok Lovrić. Njegove zapiske so našli specialni agenti KD Janez Jalen in jih v trenutku dešifrirali. Presenečeni smo bili nad vsebino teh zapiskov, zato smo se odločili, da vse te podatke posredujemo javnosti. Samo kako??? Ker televizijo in tiskane medije obvladuje politika“un, ta mal ta siv, pa un ta plešast“, smo se odločili, da bomo celotno zgodbo povedali na gledališkem odru. To!!! Ideja stoletja!!! Javnosti lahko tako brez cenzure pokažemo, kaj se je dogajalo v znanem ljubljanskem parku in za debelimi zidovi varnostnih agencij. Agenti KD Janez Jalen smo se naučili osnov gledališke igre, kjer nam je izdatno pomagal še en specialni agent: Gojmir Lešnjak Gojc.

Angažirali smo vse agente in agentke, ki so bili na razpolago, ter pripravili gledališko igro. Organizacija je bila na višku. Mislim, da bi se od nas lahko tudi mafija kaj naučila. Skratka, pred vami je razkritje afere, ki bo še dolgo burila vrhove slovenske politike.

Da pa dogajanje ne bi bilo sumljivo, smo celotno zadevo prikrili s poročanjem naše TV ekipe o vstopu Republike Hrvaške v EU.

STROGO ZAUPNO!

Ste kdaj razmišljali kdo nas nadzira in koliko? KDO SO TI LJUDJE? Koliko tajnih služb je pri nas in v svetu! Kaj se agenti pogovarjajo med seboj. Se poznajo tudi z agenti tujih tajnih služb? Kaj je njihova naloga in komu služijo? Bi lahko prav te službe onemogočile vstop naših sosedov v evropske povezave? Od kod novinarjem vsi tajni podatki? In kaj imajo opraviti z vsem tem kralji ulice?

Če ne poznate odgovorov si morate nujno ogledati predstavo AFERA: POUHN KUFR S KOMENTARJEM, kjer boste dobili obilo odgovorov na ta vprašanja!

Avtor: Iztok Lovrić, režija: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: KD Janez Jalen, leto uprizoritve: 2014.
Plakat
Gledališki list (prva stran)
Gledališki list (druga stran)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nazaj ...