Stari ko zemlja, kakšnih 45
 
Pozdravljeni. Smo KD Janez Jalen. Povprečna starost naših članov je ... No, ne bi o tem. Ker nas je kar nekaj starih kot zemlja, oziroma starejših od nje in preden začnemo pozabljati tekst, rekvizite in zakaj sploh stojimo na odru, smo se odločili, da odigramo predstavo, ki se ukvarja s tematiko demence in starosti nasploh. Pravijo, da demenca ni nič strašnega. Vsak dan najdeš ali pa izveš kaj novega. Nekdo, ki živi, oziroma je živel z dementno osebo, se s tem ne bi strinjal. Udobno se namestite, vzemite kakšno tabletko za izboljšanje spomina in si oglejte predstavo. Če vam ne bo všeč, jo boste pa itak pozabili.

BESEDA REŽISERJA

Farmacevtska industrija je pripravljena za lasten profit ugonobiti ta svet! Doslej se je vlagalo v zdravila proti impotenci 100 x več sredstev kot za zdravljenje demence! A v naši igri smo s pomočjo tv oglasov prišli do idealne rešitve! Kakšne? Vsem starčkom, ki živijo preko lastne in družbene ekonomske zmožnosti, zagotoviti dostojno smrt! Zato vsi pretirano stari uživajte RIANOL!

Avtorica: Tamsin Oglesby, prevod: Srečko Fišer, režija in priredba: Gojmir Lešnjak - Gojc, grafična podoba: Andreja A. Povirk, foto: Andreja A. Povirk, leto uprizoritve: 2023.
Gledališki list
Rianol
 
 
 
 
 
 
 
Nazaj ...